newFPSC PETROL OFFICR JOBS HELP

newFPSC SENIOR AUDITOR JOBS HELP

30,000 EDUCATORS 2014 CLICK HERE

Click And Follow To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper

By administrator - Last updated: Tuesday, October 29, 2013 - Save & Share - 5 Comments

General Knowledge Solved Practice Test From PCS Past Paper

General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper

1. What is the capital of Zimbabwe?

Ans: Harare

2. In which country Al-Tehrir square is located?

Ans: Egypt (Cairo)

3. Canton is city of which country?

Ans:

4. What is the origin of Lake Nile?

Ans: Lake Tana in Ethiopia …( Lake Victoria,)

5 .Which country has the largest Hydro (hydel) Power generating plant?

Ans: China

6 .Which Country Christopher Columbus belonged to?

Ans: Italy

7 Pythagoras belonged to which country?

Ans: Greece

8. Isaac Newton belonged to which country?

Ans: England

9. When did railway service start in India?

Ans: 1857

10 Mount Everest was named after Which Colonel?

Ans: George Everest (surveyor general of india)

11. what is the meaning of de-facto?

Ans: In reality or fact; actually

12 What is the meaning of faux pas?

Ans: It is a French word meaning a social blunder or indiscretion.

13 what is the meaning of carte blanche?

Ans: from French: blank paper

14 which is coldest planet?

Ans: Until it lost its planetary status in 2006, Pluto was the coldest, but now is Uranus has an outer temperature of -224 degrees Celsius

15 What is the name of planet with shortest day?
Ans: Jupiter.

16 Which book was written by Tolstoy?
Ans: War and peace

17 In which month Russian revolution was started?
Ans: February,1917

18 Russia launched its space mission to moon in 1957. Tell the date?
Ans: 4th October

19 Secretary General of UNO belongs to which country?

Ans: South Korea

20 International Court of Justice sits in?
Ans: The Hauge

General Knowledge Solved Practice Test From PCS Past Paper

Posted in AJKPSC MCQs, BPSC MCQs, FPCS MCQs, KPKPSC MCQs, PPSC MCQs, SPSC MCQs • Tags: , , , , Top Of Page

5 Responses to “General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper”

Comment from muhammad murad
Time October 29, 2013 at 5:02 pm

buat achar hy malomat

Comment from Jehangir Khalil
Time October 31, 2013 at 6:03 am

Is the spelling of Hauge correct. Please check.

Comment from arifa
Time December 16, 2013 at 11:42 am

hague correcr spellings

Comment from arifa
Time December 16, 2013 at 11:43 am

hague are correct spellings

Comment from Ali najmi
Time December 23, 2013 at 4:36 pm

canton is located in U.S (North Dakota)

Write a comment